Indkøbskurv

 x 

Tom kurv

Det gør Bodyfir

  • smertelindrer
  • udrenser
  • øger forbrænding
  • punktslanker
  • kan anvendes på job og hjemmet
  • følg kundekommentarer på FB
  • lej eller køb

Tilbud til dig

LeftSideOffer

Opdagelsen af FIR

I år 1800 opdagede den tyske astronom og komponist William Herchel (1738-1822) de infrarøde stråler.

Ved at lade sollyset trænge gennem en krystalprisme fremkom et synligt farvespektrum. Dette farvespektrum var for så vidt velkendt, men William Herchel satte sig for at udforske temperaturerne i disse forskellige farver.

Til brug for denne udforskning anvendte William Herchel en række kalibrerede termometre.

Et termometer blev som kontrol placeret uden for dette farvespektrum. Herefter begyndte William Herchel at måle på temperaturen i alle farverne og konstaterede, at hver farve havde sin helt egen temperatur. Det viste sig, at temperaturen gradvist blev højere og højere målt fra den violette farve over mod den røde farve.Infra 1

Denne ejendommelige observation vakte William Herchels nysgerrighed og ved lidt af et tilfælde, fik han placeret et termometer ved siden af den røde farve. Termometeret lå sådan set i ”skygge”, idet farvespektret ikke ramte termometeret.

Det William Herchel til sin store forundring konstaterede var, at temperaturen her var højere end noget af det han tidligere havde målt i det synlige farvespektrum.

Det stod nu klart for Willam Herchel,  at der her var tale om yderligere stråler fra krystalprismen, som dog ikke var synlige for det menneskelige øje. Da de lå tæt op af den røde farve blev de navngivet Infrarøde Stråler. 

Opdagelsen har ført til anvendelse mange steder, herunder i hospitalsverdenen, hvor man benytter strålerne til analyse af kroppens væv og helbredstilstand. Man kan se, hvor der er øget aktivitet og dermed sygdom. Udviklingen af infrarøde kameraer er en anden vigtig teknologi baseret på viden om infrarøde stråler og anvendes til overvågning og lokalisering af mennesker af millitær og brandvæsen. Man benytter også infrarøde kameraer til at finde varmeudslip i huse og til at måle miljøforandringer mv.

“880.000 danskere har ondt i ryggen, - har du?”

Telefon 70 26 26 60